Dezvoltarea antreprenoriatului  – subiect de discuție pentru femeile din regiunea Bălți

Azi, 3 aprilie, filiala Bălți, Camera de Comerț și Industrie a RM în parteneriat cu AFAM (Asociatia Femeilor Antreprenoare din Moldova), BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) și UN Women a organizat un Business Breakfast cu Rania Anderson, expert internațional în promovarea profesională a femeilor, autoare de cărți și coach de afaceri. Pe parcursul a 30 de ani, dna Anderson s-a dedicat misiunii de a accelera cariera și succesul în afaceri al femeilor și bărbaților din întreaga lume. Rania Anderson este autoarea cărții premiate UNDETERRED: „Cele șase obiceiuri de succes ale femeilor în economiile emergente”, prima carte de consiliere în carieră scrisă în mod expres pentru femeile educate în economiile în curs de dezvoltare.

Mediul de afaceri din regiunea de nord a țării beneficiază de un nou Program USAID

Programul USAID pentru Reforme Structurale în Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, au organizat în regiunea de nord a țării, la Bălți, prezentarea Programului pentru Reforme Structurale în Moldova, finanțat de către Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Programul are drept scop: (i) îmbunătățirea mediului de afaceri și comerț în Moldova prin sprijinul acordat instituțiilor guvernamentale și sectorului privat în implementarea mecanismelor de liberalizare și modernizare a comerțului; (ii) realizarea reformelor structurale de reglementare și stimulare a afacerilor; și (iii) îmbunătățirea comunicării strategice dintre sectoarele public și privat prin dezvotarea dialogului reciproc, a consolidării și cooperării strânse cu organizațiile profesionale, în special cu cele din domeniul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), precum și cu mediile de informare, în special cu presa economică.

La Bălţi a fost dat startul evenimentelor expoziţionale pentru anul 2018

Astăzi, 23 februarie, la Bălți, au fost inaugurate expo-tîrgurile specializate „Agroteh” şi „Alimentar Expo”, ediţia a XXII-a şi salonul „Mărţişor”, ediţia a XIII-a. Manifestările sînt organizate de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM şi primăria municipiului Bălţi, cu susţinerea SA Moldagrotehnica şi BC Moldova Agroindbank SA, care dețin calitatea de coorganizatori.

USAID a lansat un nou program în sprijinul mediului de afaceri din Moldova

La sfîrșit de ianuarie curent Agenția S.U.A pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat în cadrul unei ceremonii oficiale Programul pentru Reforme Structurale în Moldova. Programul are drept scop: (i) îmbunătățirea mediului de afaceri și comerț în Moldova prin sprijinul acordat instituțiilor guvernamentale și sectorului privat în implementarea mecanismelor de liberalizare și modernizare a comerțului; (ii) realizarea reformelor structurale de reglementare și stimulare a afacerilor; și (iii) îmbunătățirea comunicării strategice dintre sectoarele public și privat prin dezvotarea dialogului reciproc, a consolidării și cooperării strînse cu organizațiile profesionlae, prioritar a celor din domeniul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), precum și cu mediile de informare, în special cu presa economică.