Activitatea expoziţională

În scopul promovării şi susţinerii producătorului autohton, extinderii pieţelor atît interne, cît şi celor externe activitatea expoziţională a filialei rămîne a fi una din direcţiile prioritare. Pe parcursul anului 2016, filiala Bălţi de comun acord cu primăria municipiului Bălţi, APL Sîngerei, Făleşti, Rîşcani şi Glodeni, avînd o grijă permanentă pentru dezvoltarea businessului mic şi mijlociu din regiune, şi-a propus de a organiza, 16 expo-tîrguri, inclusiv 8 – specializate şi 8 – universale): „Agroteh”, „Alimentar Expo”, ediţia a XX-a; „ProCasa”, „Ambient – Info”, ediţia a XXI-a; „Primăvara la Bălţi”, ediţia a IX-a; „Primăvara la Sîngerei”, ediţia a V-a; „Primăvara la Făleşti”, ediţia a V-a; „Festivalul berii şi băuturilor răcoritoare”, ediţia a XVI-a; „Tîrg de vară”, ediţia a IV-a; „Toamna la Rîşcani”, ediţia a V-a; „Consum Expo”, ediţia a XXII-a; „Toamna la Glodeni”, ediţia a V-a; „Daruri de Crăciun”, ediţia a XII-a şi saloanele specializatze „Mărţişor”, ediţia a XI-a; „Gurman”, ediţia a XII-a, salonul specializat de mobilă „Casa de Vis”, ediţia a II-a.

În scopul promovării şi susţinerii producătorului autohton, extinderii pieţelor atît interne, cît şi celor externe activitatea expoziţională a filialei rămîne a  fi una din direcţiile prioritare. Pe parcursul anului 2015, filiala Bălţi de comun acord cu  primăria municipiului Bălţi  şi agenţii economici, care au acceptat calitatea de  coorganizator: SA Moldagrotehnica,  BC Moldova-Agroindbank SA, ICS KNAUF-Ghips SRL, FPC  Numina SRL, Polimobil SRL, ÎM “Fashion Group”SRL, ÎM Efes Vitanta Moldova Brewery SA  avînd o grijă permanentă pentru dezvoltarea businessului mic şi mijlociu din regiune, a desfăşurat  15 expo-tîrguri regionale (7 – specializate şi 8 – universale),  inclusiv  11 expo-tîrguri (7 – specializate şi 4 – universale) în municipiul Bălţi: „Agroteh”, „Alimentar Expo”, ediţia a XIX-a; „ProCasa”,  „Ambient – info”, ediţia a XX-a; „Primăvara la Bălţi”, ediţia a VIII-a;  „Festivalul berii şi băuturilor răcoritoare”, ediţia a XV-a; „Consum Expo”, ediţia a XXI-a; „Daruri de Crăciun”, ediţia a XI-a şi saloanele specializatze „Mărţişor”, ediţia a X-a;  „Gurman”, ediţia a XI-a.

În aprilie 2015 filiala Bălţi, în parteneriat cu primăria Bălţi şi SRL Numina,  a implementat  un proiect nou în domeniul expoziţional – Salonul specializat de mobilă.

Suprafaţa expoziţională totală în 2015 a constituit circa  4300 m2, unde au fost prezenți  circa 500 de agenţi economici din diferite localităţi ale republicii: municipiile Chişinău şi Bălţi, raioanele Sîngerei, Glodeni, Făleşti, Rîşcani, Edineţ, Ungheni, Ialoveni, Ceadîr-Lunga, Comrat, Rezina, Rîbnița, etc. La activităţile expoziţionale au participat cu titlu gratuit meşteri populari din Bălţi cu scopul de a promova şi dezvolta meşteşugăritul, precum și  structurile municipale Centrul  de Criză Familială “SOTIS” și Centrul de creație a copiilor M. Blanc.

Toate expo-tîrgurile au fost asistate de cîte un program vast specific genericului, fiind organizate şi petrecute mese rotunde, seminare, ateliere de lucru, prezentări.

În cadrul expo-tîrgurilor „Agroteh”, „Alimentar Expo”,  filiala Bălţi, CCI a RM în colaborare cu primăria Bălţi şi Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Bălți, a desfăşurat Tîrgul locurilor de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut şansa să obţină informaţii despre locurile de muncă vacante înregistrate în baza de date a AOFM, precum şi condiţiile de ocupare a acestora.

Numărul în creştere al participanţilor din zona de frontieră a României şi Ucrainei la tîrgurile expoziţionale organizate de filiala Balţi, precum şi numărul expo-tîrgurilor propriu-zise, demonstrează un nivel înalt de pregătire şi un interes deosebit din partea partenerilor din străinătate faţă de extinderea afacerilor lor în Moldova.