Expo-tîrgul „Toamna la Glodeni” a dat start activităților, consacrate Hramului orașului

Astăzi, în orașul Glodeni,  a fost inaugurat expo-tîrgul  universal  „Toamna  la Glodeni”. Ajuns la  ediţia a VI-a, evenimentul expozițional, prilejuit de Hramul oraşului Glodeni,  a fost organizat  de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM sub patronajul  președintelui raionului şi în parteneriat cu primăria din localitate. 

La inaugurarea expo-tîrgului  universal au participat consilieri raionali şi orăşeneşti, membrii Consiliului CCI a RM,  primari din teritoriu, reprezentanţii serviciilor disconcentrate, mediului de afaceri, societății civile, mass-media.

Mesaje de salut pentru toți cei prezenți la deschiderea  evenimentului  expoziţional au adresat  Ion Leucă, preşedintele raionului Glodeni,  Stela Onuțu, primarul oraşului Glodeni,  Galina Codiţa, directorul filialei Bălţi a CCI a RM, care au menționat, că expo-tîrgul universal  „Toamna  la Glodeni”  demonstrează realizările întreprinderilor autohtone – participante şi reprezintă un spaţiu favorabil pentru schimbul de experienţă, asimilarea tehnologiilor moderne, căutarea  noilor parteneri, consolidarea și menținerea dialogului public – privat.

Expo-tîrgul universal „Toamna  la Glodeni”  are drept obiectiv susţinerea agenţilor economici din ţară, prin extinderea pieţei de desfacere şi familiarizarea consumatorilor cu produsele şi serviciile autohtone, promovarea mărfurilor calitative și competitive, stabilirea noilor contacte de afaceri.

La expo – tîrg  participă  peste 35  de agenţi economici din municipiile Bălţi şi Chişinău,  din  orașele și raioanele Glodeni, Sîngerei, Rîşcani, Ungheni, Drochia, Comrat şi Cernăuți, Ucraina.

Programul expoziţional  include prezentări de firmă, degustări de produse, dialoguri bilaterale, ateliere de lucru. Organizatorii și participanţii evenimentului  vor prezenta, pe parcursul acestor trei  zile – 8, 9 și 10 noiembrie, o imagine desfăşurată a mai multor domenii de activitate ale  economiei naționale.

Inaugurarea expo-tîrgului universal  „Toamna  la Glodeni” a fost completată cu un variat, interesant și bogat program  cultural, care a inclus evoluarea artiștilor  amatori din raion,  ansamblul de dansuri  populare „Opincuța”  a școlii de arte Hîjdieni(conducător artistic Andrei Zubco) și ansamblul de dansuri de la școala profesională din Glodeni.

Anual, filiala Bălţi a CCI a RM organizează și desfăşoară 17 expo-tîrguri specializate și universale, inclusiv 12 – în municipiul Bălți și 5 – în regiune.

Distribuie acest articol: