IFAD VI – oportunități concrete pentru tineri antreprenori

Recent, filiala Bălți Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu UCIP- IFAD a organizat seminare de informare pentru tinerii antreprenori din  regiune cu privire la granturile existente în cadrul Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (PRRECI) – IFAD VI și condițiile de finanțare.

Peste 100 de participanți, inclusiv, tineri antreprenori sau care intenționează  să-și deschidă o afacere din localitățile raioanelor Sîngerei, Rîșcani, Glodeni și Fălești, în perioada 14 iulie – 02 august curent, au beneficiat de prezentări utile, vizînd oportunitățile IFAD VI, ce țin de  produse, proceduri de aplicare sau participare la program.

Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor tineri din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența prin: îmbunătăţirea capacității de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice, creșterea accesului populaţiei de la sate la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate, accesibile, precum și mărirea productivității și competitivității.

Facilitatorul seminarelor, Georgeta Mincu, specialist în dezvoltarea proiectelor, CCI a RM a oferit participanților o prezentere amplă pe subiectul inclus în agenda evenimentului, susținînd de fiecare dată, un dialog interactiv și concret. Totodată, discuțiile eficiente avute cu potențialii beneficiari, au demonstrat interesul tineriilor antreprenori față de oportunitățile dezvoltării afacerii, oferite de IFAD-VI.

IFAD VI, Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă, lansat în 2014 va fi implementat în Moldova până în anul 2020. Proiectul are un caracter național și este implemementat în toate localitățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți și a Unităților Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului.

Distribuie acest articol: