La Bălţi au fost desemnaţi cei mai buni producători de vin de casă

Recent, la 23 martie 2017,  filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a organizat etapa I regională a concursului pentru cel mai bun vin de casă Polobocul de aur”. Evenimentul s-a desfăşurat in incinta magazinului specializat Bahus.

La concurs au participat  producători de vin de casă din regiune, cei mai activi fiind din raioanele Sîngerei, Făleşti, Glodeni, Rîşcani şi oraşul Bălţi.

Din comitetul organizatoric au făcut parte experţi ai SA Barza Albă, Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului raional Glodeni, filialei Bălţi, CCI a RM, care au degustat  şi au apreciat cele 16 mostre de vin de casă prezentate de  13 vinificatori, stabilind învingătorii.

Cel mai bun vin de casă a fost ales din  mostrele prezentate, care au concurat la următoarele nominalizări: „Vin tînăr din soiuri tehnice din specia Vitis vinifera”, „Vin tînăr din soiuri hibride şi din specia Vitis labrusca” şi „Vinuri de desert”. Mostrele de vin ale învingătorilor I etape, conform cerinţelor regulamentului concursului, au fost  înaintate pentru participare la etapa a II-a.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, concursul „Polobocul de Aur ” este organizat anual cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, a populariza tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti în condiţiile casnice, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experienţă între producătorii vinului de casă.

Premierea învingătorilor  va avea loc în cadrul Zilei Naționale a Vinului.

1 3 2

Distribuie acest articol: