Seminarul informativ „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”

Recent, 4 mai, filiala Bălți, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructii și Dezvoltare (BERD) a organizat seminarul „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”.

Experții de la BERD au informat participanții cu noul sistem E-Achiziții, care a fost implementat în 2017 în Republica Moldova. Astfel, majoritatea proceselor realizate anterior pe hârtie, care necesitau interacțiunea directă între participanți au fost înlocuite cu procese similare, on-line. „Volumul de licitații publice a crescut foarte mult în ultimii ani, iar volumul de bunuri, lucrări și servicii contractat a înregistrat și el o creștere semnificativă. În acest context, urmărirea numeroaselor proiecte în derulare precum și analiza statistică a acestora era îngreunată. Tehnologiile moderne vin în sprijinul creșterii transparenței în acest domeniu. Cu ajutorul tehnologiilor moderne, procesul de achiziții publice se va derula electronic, în regim on-line, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână” au menționat specialiștii.

La seminar au participat 26 de instituții și companii: operatori economici, autorități contractante și autorități publice locale din mun. Bălți, raioanele Rîșcani, Glodeni, Fălești și Sîngerei.

1 2 3

Distribuie acest articol: