Sporirea calificării antreprenorilor din regiunea Bălţi – un imperativ al timpului

Recent, 2 decembrie 2017, filiala Bălți a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republici Molodova a finalizat modulul „Management şi planificare strategică. Managementul personalului”, desfășurat în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie curent în cadrul Programului de sporire a calificării antreprenorilor din Republica Moldova şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu parteneri de afaceri din Austria.

Scopul programului este pregătirea şi instruirea antreprenorilor, formarea noilor competenţe în domeniul activităţii economice internaţionale, îndreptate spre îmbunătăţirea colaborărilor de afaceri cu partenerii din statele Uniunii Europene, precum şi sporirea calității propriilor procese în management.
În mesajul de salut la inaugurarea evenimentului, Galina Codiţa, directorul filialei Bălţi, CCI a RM a mulțumit participanților, că au dat curs invitației la program, menţionînd, că acesta este un proiect comun de priorităţi, soluţii pentru mediul de afaceri, diverse posibilităţi de dezvoltare şi valorificare a noilor oportunităţi, care pot fi identificate şi utilizate astfel, încît să obţinem rezultate pozitive.

Salutînd asistenţa, trainerul primului modul „Managementul şi planificarea strategică. Managementul personalului” Dr. Viktor Dedic, expert certificat al Institutului pentru Dezvoltare Economică WIFI din Austria a specificat, că partea austriacă va contribui la identificarea companiilor locale, potenţialilor parteneri de business din Austria, va face posibilă elaborarea ideilor de afaceri şi semnarea contractelor noi de colaborare.
La instruire participă 10 antreprenori din municipiul Bălţi şi raioanele Sîngerei, Fălești, Glodeni, care reprezintă diferite domenii ale economiei naţionale. Discuţiile interactive din cadrul primului modul, denotă, că subiectul este actual, util, interesant şi binevenit.

Programul se desfășoară în două etape, are drept scop sporirea calificării antreprenorilor din Republica Moldova și este organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova in cooperare cu Camera Economică a Austriei de circa 25 de ani. În această perioadă de timp peste 300 de antreprenori moldoveni au participat la acest program de instruire, apreciind înalt atât cunoștințele obținute, cît și rezultatele practice.

 

Distribuie acest articol: