Tîrg de vară la Drochia la prima ediţie

Astăzi, 23 august 2017, la Drochia a fost inaugurată ediţia a I-a a expo-tîrgului universal „Tîrg de vară la Drochia”. Evenimentul expoziţional este organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM la inițiativa și în parteneriat cu primăria Drochia și Consiliul raional, fiind prilejuit de Hramul oraşului.

Expo-tîrgul universal „Tîrg de vară la Drochia” propune vizitatorilor în perioada 23, 24  şi 25 august curent un asortiment bogat de mărfuri şi produse de înaltă calitate, pentru orice gust şi la preţuri accesibile, competitive pe piaţa internă şi externă.

Pe suprafaţa expoziţională de pe piaţa din bulevardul Independenţei a oraşului  sînt amplasate companii şi întreprinderi autohtone şi cu capital străin din  diverse ramuri ale economiei naţionale, care zi de zi depun eforturi considerabile pentru crearea bunei dispoziţii, confortului şi frumuseţii consumatorilor.

Potrivit doamnei Galina Codiţa, directorul filialei Bălţi, CCI a RM, expo-tîrgul universal „Tîrg de vară la Drochia”, fiind la I-a ediţie, reprezintă un spaţiu favorabil pentru promovarea producătorului autohton, consolidarea şi menţinerea dialogului public – privat, pentru schimbul de experienţă, căutarea  noilor parteneri, iar pentru participanţi – un prilej real de a-şi demonstra realizările.

La eveniment au participat reprezentanţii APL şi mediului de afaceri din raion, membrii Consiliului CCI a RM, mass – media. Cu mesaje de salut către participanţi şi vizitatori s-au adresat Vasile Grădinaru, preşedintele raionului Drochia, Nina Cereteu, primarul oraşului Drochia, Aurelia Dubenco, membrul Consiliului CCI a RM, director Milabrega SRL.

Expo-tîrgul universal  „Tîrg de vară la Drochia” are drept obiectiv de bază susţinerea agenţilor economici din ţară, promovarea mărfurilor calitative şi competitive pe piaţa internă şi externă, stabilirea noilor contracte de afaceri.

Ediţia a I-a  a expo-tîrgului universal este completată cu un  program de afaceri, care include  prezentări  de firme, degustări de produse, ateliere de lucru, dialoguri bilaterale.

La acest eveniment expoziţional participă circa 30 de agenţi economici din municipiile Bălţi şi Chişinău, raioanele Rîşcani, Sîngerei, Drochia, oraşele Ungheni, Hînceşti, Comrat, Anenii Noi, Nisporeni, Rîbniţa şi regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina.

La deschiderea evenimentului, programul cultural a fost prezentat de colectivele artistice din satul Pelinia și orașul Drochia cu un spectacol folcloric, semnat de ansamblul folcloric „Haiducii Peliniei”, ansamblul de dans  „Busuiocul”,  interpreți de muzică populară.

Distribuie acest articol: