Raionul Sîngerei

Raionul Sîngerei este amplasat în partea central – nordică a Republicii Moldova, la o distanță de 114 km de municipiul Chișinău și la 25 km distanță de municipiul Bălți. Unitatea administrativ-teritorială se învecinează, la nord, cu raionul Drochia, la est, cu raionul Florești, la sud, cu raionul Telenești, la vest, cu raionul Ungheni și la nord-vest cu raionul Fălești și municipiul Bălți.

Raionul Sîngerei are în componența administrativă 70 de localități, care sunt organizate administrativ – teritorial în 26 de unități administrativ – teritoriale: 2 orașe – Sîngerei și Biruința, 1 sat – Rădoaia și 23 de comune: Alexăndreni, Bălășești, Bilicenii Noi, Bilicenii Vechi, Bursuceni, Chișcăreni, Ciuciueni, Copăceni, Coșcodeni, Cotiujenii Mici, Cubolta, Dobrogea Vechea, Drăgănești, Dumbrăvița, Grigorăuca, Heciul Nou, Iezărenii Vechi, Izvoare, Pepeni, Prepelița, Tăura Veche, Sîngereii Noi, Țambula. În componența administrativă a orașului Sîngerei este inclus satul Vrănești.

Orașul Sîngerei este o localitate urbană cu un potențial economic dezvoltat, datorită celor 1800 agenți economici care își desfășoară activitatea pe teritoriu. În Sîngerei activează 17 întreprinderi industriale,  unități comerciale, unități de alimentație publică, de prestări servicii, 1 piață, care prin contribuția lor completează bugetul local. De asemenea în oraș își desfășoară activitatea filialele a 5 bănci comerciale și a unei companii de asigurări. Structura economiei este caracterizată prin ponderea dominantă a sectorului privat, care oferă majoritatea locurilor de muncă, în special activități de comerț și sectorul agrar.

26 de agenți economici, care activează în raionul Sîngerei sunt membri ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.