Expo-târgul universal tradiţional de toamnă Consum Expo ajuns la ediţia a XXV-a

Astăzi, 02 octombrie,  pe piaţa centală municipală Vasile Alecsandri, a fost inaugurată ediţia a XXV-a  a expo-târgului  universal tradiţional de toamnă  Consum Expo,  organizat de  filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM în parteneriat cu primăria municipiului Bălţi. Obiectivul propus de organizatori – de a susţine producătorii autohtoni şi de a  consolida şi menţine dialogul public-privat.

La inaugurarea oficială a evenimentului au participat reprezentanţii autorităților publice locale, mediului de afaceri din regiunea Bălți, membrii Consiliului CCI a RM.  Cu mesaje de salut către participanţii expo-târgului şi vizitatori s-au adresat Galina Codița, directorul filialei Bălți, CCI a RM, Ludmila Guţuleac, membrul Consiliului CCI a RM.

Vorbitorii au menţionat, că ediţia curentă a expo-târgului Consum Expo  va asigura accesul la diverse resurse pentru creşterea calităţii şi competetivităţii produselor autohtone, va oferi agenţilor economici posibilitatea de a găsi noi parteneri şi de a se familiariza cu cele mai bune practici în dezvoltarea unui business de succes. „Ajuns la cea de-a XXV-a ediţie, expo-târgul  universal de toamnă Consum Expo constituie o platformă eficientă pentru colaborare și comunicare a producătorilor autohtoni, prelucrătorilor, prestatorilor de servicii şi consumatori”, – a mai spus Galina Codița.

Organizatorii expo-târgului şi cei circa 30 de participanţi din municipiile Bălţi și Chişinău, orașele Ungheni, Drochia, Ceadîr-Lunga, Comrat, Rîbniţa, raioanele Rîşcani, Făleşti, Briceni,  Taraclia și regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina vor prezenta pe parcursul a 4 zile o imagine desfăşurată a mai multor domenii ale economiei naționale din ţară,  contribuind la susținerea producătorului autohton, promovarea mărfurilor calitative și competitive pe piaţa internă şi externă, stabilirea noilor contacte de afaceri.

Ediţia curentă este completată cu un  program de afaceri, care include prezentări de firme, ateliere de lucru, degustări de produse, dialoguri bilaterale. În cadrul expo-târgului, pe data de 5 octombrie, vor fi premiaţi învingătorii I etape regionale a concursului  pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”.

Anual, filiala Bălți a CCI a RM în parteneriat cu primăria municipiului Bălți, APL de nivelul I și II din Sîngerei, Fălești, Rîșcani, Glodeni organizează și desfășoară în regiune 17 expo-târguri specializate și universale.

Distribuie acest articol: