Sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene

Recent, la 10 iulie current, la Bălți s-a desfășurat sesiunea de informare privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), cu suportul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La eveniment au participat 31 de companii din Regiunea de Dezvoltare Nord, precum și reprezentanți ai CCI a RM, GIZ/ MSPL, inclusiv un expert internațional în domeniul achizițiilor publice.

Potrivit lui Mihai Bîlba, vicepreședintele CCI, evenimentul a avut drept scop fortificarea capacităților companiilor autohtone în vederea implicării în procesul de achiziții publice pentru proiectele din domeniile eficiența energetică și aprovizionarea cu apă și canalizare cu finanțare din UE și implementate de Agențiile de Dezvoltare Regională Centru, Nord și Sud.

”Sesiunea de informare urmează a fi organizată și la Chișinău. Participanții la aceste sesiuni, care vor fi selectați, vor avea posibilitatea ulterior să participe la o vizită de studiu peste hotare, în vederea preluării celor mai bune practici și identificării companiilor străine pentru asociere/ parteneriate”, a mai spus vicepreședintele CCI.

Carmen Mariana Dăscălescu, expert internațional, în cadrul a patru sesiuni, a prezentat principiile generale ale achizițiilor publice în baza procedurilor europene PRAG; tipurile de contracte; greșelile frecvente ale ofertanților/operatorilor etc.

Notă: Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol: