O vizită de perspectivă

La 18 octombrie curent, ministrul consilier al Biroului de Promovare Comercial-Economică  din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, Adrian Berezintu, însoțit de  managerul coordonator dezvoltare al Asociației Investitorilor din Romania în RM, Corina Cușnir au efectuat o vizită de lucru la filiala Bălți, Camera de Comerț și Industrie a RM.

În cadrul vizitei, oaspeții au avut o întrevedere cu Galina Codița, director filiala Bălți, CCI a RM, Ludmila Guțuleac, director Molltex Group SRL și Ion Cojocari, director Parcul Industrial Răut.

Obiectivul întrunirii a constituit-o lucrările de pregătire a Forumului Moldo-Roman, care va avea loc la 15 noiembrie 2018 și a cărui scop este mediatizarea firmelor și produselor romanești în vederea creșterii și dezvoltării dialogului public – privat pe plan regional dintre cele 2 țări.

Adrian Berezintu a menționat că, Romania este preocupată de îmbunătățirea continuă a relațiilor economice cu Republica Moldova și în acest context, în vederea extinderii relațiilor de cooperare dintre firmele din Republica Moldova și firmele din Romania,  Dumnealui a vorbit despre oportunitățile de afaceri și investiționale oferite de mediul de afaceri din România. Corina Cușnir a făcut o prezentare a activității Asociației Investitorilor din Romania. La rîndul său, Galina Codița a informat despre oportunitățile investiționale, oferite de regiunea Bălți pentru firmele din România.

În urma discuției interactive, au fost trasate unele direcții prioritare de colaborare: dezvoltarea relațiilor bilaterale între raioanele Rîșcani, Glodeni, Fălești din Moldova cu județele Botoșani, Iași din România; promovarea comerțului transfrontalier, atragerea investițiilor, crearea întreprinderilor mixte, cu capital străin; organizarea consultărilor și vizitelor de lucru reciproce; proiect  comun pentru construirea unui complex expozițional pentru regiunea de nord.

IMG_6490

Distribuie acest articol: