Expo-tîrgul universal „Primăvara la Sîngerei” la a VII-a ediţie

Astăzi, 2 mai 2018, la Sîngerei a fost inaugurat expo-tîrgul universal „Primăvara la Sîngerei”. Ajuns la cea de-a VII-a  ediţie, evenimentul este organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova sub patronajul Consiliului raional şi  primăriei  Sîngerei în preajma Hramului oraşului.

La inaugurarea evenimentului, directorul filialei Bălţi a CCI a RM Galina Codiţa, mulţumind participanţilor şi autorităţilor publice locale pentru aportul adus în organizarea acestuia, a menţionat, că expo-tîrgul universal „Primăvara la Sîngerei” are scopul de a promova întreprinzătorii, de a contribui la extinderea pieţii interne şi celei externe, de a familiariza consumatorii cu produsele şi serviciile autohtone.  „Organizarea  prezentei  ediţii a evenimentului expoziţional în colaborare cu  primăria oraşului Sîngerei şi Consiliul raional confirmă un parteneriat public – privat viabil şi eficient în susţinerea mediului de afaceri”, a mai spus sursa citată.

Cu mesaje de salut s-au adresat Vasili Marandiuc, preşedintele raionului Sîngerei, Teodor Donos, şef-adjunct al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, Gheorghe Brașovschi, primarul orașului Sîngerei, care au apreciat producătorii autohtoni şi asortimentul bogat de mărfuri şi produsele expuse calitative și competitive, pentru orice gust şi la preţuri accesibile. La inaugurarea expo-tîrgului, devenit deja tradiţional, au mai participat consilieri raionali şi orăşeneşti, agenţi economici şi reprezentanţii APL din teritoriu, membrii Consiliului CCI a RM, mass-media.

Circa 30 de companii – participante la expo-tîrg sînt din municipiile Chişinău şi Bălţi, oraşele Sîngerei, Rîşcani, Drochia, Ungheni şi reprezintă domeniile industriei alimentare, agricultură, producerea mobilierului şi termopanelor, servicii bancare, cosmetică, parfumerie. Incubatorul de Afaceri din Sîngerei a avut o prestaţie impunătoare prin rezidenţii săi, care au prezentat mobilă, produse de panificaţie,  costume naţionale şi accesorii, susţinînd astfel, tinerii antreprenori din localitate.

Ediţia a VII-a  a expo-tîrgului universal  „Primăvara la Sîngerei”, care se va desfățura pe parcursul a 3 zile – 2, 3, 4 mai curent, este completată cu un  program de afaceri, ce include  prezentări  de firme, degustări de produse, acţii, dialoguri bilaterale.

Distribuie acest articol: