Expo-tîrgul universal tradiţional de iarnă „DARURI DE CRĂCIUN 2017” – prijej de sărbătoare la Bălţi

Astăzi, 15 decembrie,  la Bălţi a fost inaugurat expo-tîrgul universal  tradiţional de iarnă „Daruri de Crăciun”, ediţia a XIII-a. Evenimentul,  organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM în parteneriat cu primăria Bălți,  se va desfăşura în perioada 15 – 17 decembrie 2017 în incinta şi exteriorul  Palatului municipal de cultură.  La ediţia din anul curent  participă peste 60 de agenţi economici din municipiile Bălţi şi Chişinău, raioanele Sîngerei, Făleşti, Rîșcani, Glodeni, Călăraşi, Nisporeni, precum şi din oraşele Ungheni, Ceadâr-Lunga, Comrat, Anenii Noi, Cahul, Drochia, Soroca.

Galina Codiţa, directorul filialei Bălţi a CCI a RM la inaugurarea expo-tîrgului a  menționat , că expo-tîrgul  constituie un instrument eficient pentru susţinerea şi promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii atît din regiunea de nord, cît şi din întreaga ţară.

„Scopul expo-tîrgului este de a da un impuls pozitiv producătorilor autohtoni, ce ţine de sporirea calității, competitivităţii şi sortimentului de mărfuri, stabilirea noilor contracte de afaceri. Pe lîngă avantajul de a se promova  şi a-şi consolida poziţiile pe piaţă, companiile au posibilitatea de a testa produsele şi serviciile noi la capitolul cerere „, –  a mai spus Galina Codiţa. Cu mesaje de salut către cei prezenţi s-au adresat Zinaida Tcaci, vicepreședintele raionului Rîșcani, Aurelia Dubencu, membru Consiliului CCI a RM, director Milabrega SRL.

La deschiderea evenimentului au participat reprezentanţii APL şi mediului de afaceri din regiune, membrii Consiliului CCI a RM.

Ansamblul etnofolcloric  „Sadovenii”  i-a surprins plăcut şi i-a emoţionat pe cei prezenţi cu Colindul „Deschide uşa, creştine… La multi ani, multi ani cu bine!”

Expo-tîrgul  prevede  un bogat program adiţional, care  include ateliere de lucru,  prezentări de firme, degustări, întrevederi bilaterale.

În total, pe parcursul anului 2017,  filiala Bălţi a CCI a RM a desfăşurat în regiunea Bălţi 17 expo-tîrguri specializate şi universale.

Distribuie acest articol: