La Bălţi au fost desemnaţi cei mai buni producători de vin de casă

Astazi, la 16 martie 2018,  filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a organizat etapa I regională a concursului pentru cel mai bun vin de casă Polobocul de aur”.

La concurs au participat  producători de vin de casă din regiune, cei mai activi fiind din raioanele Sîngerei, Făleşti, Glodeni, Rîşcani şi oraşul Bălţi.

Din comitetul organizatoric au făcut parte experţi ai SA Barza Albă, Centrului de Metrologie Aplicată şi  Certificare, secţia Bălţi, Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului raional Glodeni, filialei Bălţi, CCI a RM, care au degustat  şi au apreciat cele 16 mostre de vin de casă, prezentate de  11  vinificatori, stabilind învingătorii.

Cel mai bun vin de casă a fost ales din  mostrele prezentate, care au concurat la următoarele nominalizări: „Vin tînăr din soiuri tehnice din specia Vitis vinifera”, „Vin tînăr din soiuri hibride şi din specia Vitis labrusca” , „Vin din soiuri autohtone” şi „Vin de casă păstrat mai mult de un an” . Mostrele de vin ale învingătorilor I etape, conform cerinţelor regulamentului concursului, au fost  înaintate la Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova pentru participare la etapa a II-a.

Ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, concursul „Polobocul de Aur ” este organizat anual cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, a populariza tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti în condiţiile casnice, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experienţă între producătorii vinului de casă.

Premierea învingătorilor  va avea loc în octombrie 2018 în cadrul Festivalului sarmalelor şi plăcintelor, organizat de primăria .Chişcăreni din  raionul.Sîngerei.

Distribuie acest articol: