Achizitii publice prin MTender – modul practic de utilizare

Joi, 24 ianuarie curent, în sala de ședințe a primăriei municipiului Bălți s-a desfășurat seminarul de instruire „Achizitii publice prin MTender – modul practic de utilizare”, organizat de Centrul de Formare Antreprenorială și filiala Bălți a CCI a RM în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Scopul evenimentului a fost informarea şi consolidarea capacităților operatorilor economici și autorităților contractante și profesionalizării tuturor celor, implicați în procesul de achiziții publice.

Salutînd participanții la seminarul de instruire, Galina Codița, directorul filialei Bălți, CCI a RM a menționat actualitatea și importanța subiectelor, ce vor fi abordate. „Ani buni instituția camerală a fost alături de mediul de afaceri, organizînd diverse activități  de informare și instruire în domeniu și contribuind, astfel, la soluționarea problemelor, impedimentelor pe acest segment”, a mai specificat Galina Codița.

Un exemplu elocvent în acest sens, este ciclu de seminare lansat de CCI a RM în parteneriat cu BERD, pe parcursul cărora vor fi prezentate operatorilor economici și autorităților contractante informații veridice despre sistemul electronic de achiziții publice, precum și va fi oferită asistența informațională oportună.

Experții in achiziții publice Ecaterina Meaun și Vadim Țurcan în cadrul evenimentului de la Bălți au  prezentat obiectivele principale ale reformei – digitalizarea achizițiilor publice, structura MTender și principalele ei caracteristici, elucidînd și subiectele, ce țin de noile reglementări legislative adoptate, de pregătirea și depunerea ofertelor,  de contractul de achiziții publice, procedura de contestare, etc. Despre modul practic de utilizare a MTender a vorbit Sergiu Rotari, reprezentantul platformei achiziții.md.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri cu concluziile și recomandările de rigoare s–a desfășurat interactiv și cointeresat pentru participanți.

La seminarul de instruire de la Bălți au participat 73 de operatori economici și autorități contractante din municipiu și regiune.

Distribuie acest articol: