Expo-tîrgul universal „Primăvara la Sîngerei” la a VIII-a ediţie

Astăzi, 29 mai,  la Sîngerei  a fost inaugurat  expo-târgul  universal „Primăvara la Sîngerei”. Ajuns la ediţia a VIII-a,  evenimentul  expozițional se desfăşoară sub patronajul  președintelui raionului şi  în parteneriat cu primăria din localitate, fiind organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM).

În perioada 29 – 31  mai, pe piaţa din centrul oraşului Sîngerei, este expus un asortiment bogat de mărfuri şi produse de înaltă calitate, competitive, pentru orice gust şi la preţuri accesibile.

Directorul filialei Bălţi, CCI a RM Galina Codiţa, mulţumind participanţilor şi autorităţilor publice locale pentru aportul adus în organizarea acestuia, a menţionat, că expo-tîrgul universal „Primăvara la Sîngerei” are scopul de a promova producătorul autohton, de a contribui la extinderea pieţii interne şi celei externe, de a familiariza consumatorii cu produsele moldovenești.  „Organizarea  prezentei  ediţii a evenimentului expoziţional în colaborare cu  APL confirmă un parteneriat public – privat viabil şi eficient în susţinerea mediului de afaceri”, –  a mai spus sursa citată.

Cu mesaje de salut către participanţi şi vizitatori s-au adresat  Lucia Baciu, secretarul Consiliului orășenesc, Vasile Doga, consilier raional, președintele comisiei consultative pentru Complexul Agroindustrial, Vera Serbușca, șef al secției economie,  care au menționat, că expo-târgul universal  „Primăvara la Sîngerei”  demonstrează realizările întreprinderilor autohtone – participante şi reprezintă o platformă de comunicare, un spaţiu favorabil pentru schimbul de experienţă, căutarea  noilor parteneri.

La  inaugurarea expo-târgului  au participat reprezentanţii APL, mediului de afaceri şi serviciilor desconcentrate din teritoriu, membrii Consiliului CCI a RM, consilieri raionali și ai orașului.

Ediţia curentă este completată cu un  program de afaceri, care  include  prezentări  de firme, degustări de produse, promoții, dialoguri bilaterale. În premieră, în cadrul expo-târgului, SRL Gelibert a prezentat un produs nou, continuarea brăndului Aqua Uniqa, subbrendul STILL.

La expo-târgul  universal „Primăvara la Sîngerei”  participă circa 30 de agenţi economici din municipiile Bălţi şi Chişinău, oraşele Sîngerei, Rîşcani, Ungheni, raioanele  Sîngerei,  Făleşti, Drochia, Nisporeni.

Programul cultural a fost prezentat de artiști ai Casei raionale de  cultură „Nicolae Iorga” și ansamblul de dans popular „Brîuleț”.

Anual, filiala Bălți a CCI a RM organizează și desfășoară în regiune 17 expo-târguri specializate și universale.

Distribuie acest articol: