SRL Heuvelland – primul producător de cașcaval Gouda din țară

Istoria SRL „Heuvelland” – membru al Camerei de Comerț și Industrie a RM din 2006, a început cu mult entuziasm, speranță și dorință de a schimba lucrurile spre bine.

Pentru Vasile Cireș, directorul SRL „Heuvelland”, fabrica de lactate nu este doar o afacere, ci un vis împlinit. Vasile Cireș și-a propus să producă produse lactate 100% natural, la standarde europene, la propria fermă de vaci, aflată în satul Logofteni, raionul Fălești, întrucât Dumnealui este ferm convis, că „O alimentație sănătoasă presupune o societate sănătoasă”.

Astfel, Vasile Cireș a fost unul dintre primii antreprenori locali îndrăzneți, ambițioși, care și-a pus ca obiectiv producerea autohtonă a cașcavalului Gouda – de origine și după tehnologie exclusiv olandeză.

Optând pentru un parteneriat străin, depășind greutățile, în anul 2004 a fost înființată ÎM „Heuvelland” SRL cu 51% din capitatulul statutar, aparținînd fondatorului SRL „Logofăt Prim” și 49% – fondatorului olandez „Van den Heuvel Dairy & Food Equipment BV”.

Fondatorul local a contribuit cu locația, infrastructura necesară, precum și cu materia primă, iar fondatorul olandez a asigurat fabrica cu echipament performant și tehnologia de producere a cașcavalului „Gouda”. Din acel moment a început producerea cașcavalului olandez „Gouda” în Republica Moldova. Ulterior, a urmat și o distribuție activă a produsului finit pe piața internă.

În anul 2010 partenerul olandez a decis vînzarea cotei părți, pe care a preluat-o SRL „Logofăt Prim”, devenind unicul fondator al întreprinderii „Heuvelland”. În același an, Vasile Cireș a decis să lărgească asortimentul producerii, pentru a convinge consumatorul final că, tot ce produce este doar din lapte natural, fără adaosuri și conservanți.

Toate produsele sunt certificate de autoritatea de stat, abilitată în domeniu. Cașcavalul produs în Republica Moldova de compania „Heuvelland” este câștigător și premiant al multor concursuri naționale, și internationale!

Vasile Cireș, directorul SRL „Heuvelland” și membru al Consiliului Camerei de Comerț și Industrie a RM participă activ la evenimentele organizate de instituția camerală, în special la expoziția națională „Fabricat în Moldova” și expo-târgurile regionale.

Acasă

Distribuie acest articol: